3D Služby

3D MERANIA – DOTYKOVÉ
Zo získaného mračna bodov vieme našim zákazníkom poskytnúť relevantný a reálny výstup o stave povrchu skenovaného dielu v porovnaní s CAD dátami. Klient tak získava jasnú a presnú predstavu o tom, ako sa správa sledovaný diel v procese výroby, prípadne či sa daný diel zhoduje s požiadavkou na presnosť. Zo získaných výsledkov je možné efektívnejšie určiť možné príčiny problému a definovať nápravné opatrenia, čo vedie na strane klienta k úspore času a nákladov.

3D MERANIA – SKENOM POVRCHU
Bezdotykové meranie je proces, pri ktorom s ručným skenerom získame mračno bodov. Prostredníctvom moderných skenerov sú získavané meracie dáta povrchov z rôznych materiálov vo vysokej kvalite. Zo získaného mračna bodov (tisíce až milióny bodov) je výstupom porovnanie o stave povrchu skenovaného dielu s CAD dátami. Klient tak získa presný obraz o tom, ako sa správa diel v procese výroby, prípadne či sa dodaný diel zhoduje s požiadavkou na presnosť. Zo získaných výsledkov efektívnejšie určíme možné príčiny problému a definujú sa nápravné opatrenia vedúce k úspore času a nákladov.

PRENÁJOM 3D MERACÍCH ZARIADENÍ
Prenájom samostatného 3D meracieho zariadenia ponúkame podľa vopred dohodnutých obchodných podmienok (aj iné značky) v prípade, že zákazník je skúsený v oblasti 3D metrológie a má vyškolený personál. Táto profesionálna kapacita je ponúkaná klientom. Kľúčovou konkurenčnou výhodou sú dlhoročné a profesionálne skúsenosti 3D meracích technikov metrológov a aj konzultantov schopných vďaka nameraným údajom porozumieť výrobným problémom a napomôcť k ich riešeniu.

REVERZNÉ INŽINIERSTVO
Reverzné inžinierstvo je proces, pri ktorom sa pomocou 3D skenera (bezdotykovo) získa reálny obraz (sken) o diele a následne sa pomocou získaného 3D skenu vytvára CAD model. Reverzné inžinierstvo je tiež využívané v situácii, keď CAD model existuje, no reálny diel bol upravený alebo inak opracovaný a je nutné tieto zmeny zaznamenať aj do digitálnej podoby už existujúceho CAD modelu.

3D ANALÝZY A KONZULTÁCIE
Na analýzu je používaný veľmi výkonný metrologický softvér vyvinutý spoločnosťou InnovMetric (Kanada) – PolyWorks. Na základe získaných dát prostredníctvom mobilných meracích zariadení ponúkame našim zákazníkom analýzu rozmerov procesných odchýlok.

Vďaka využitiu tohto SW sme schopní spracovať dáta získané z dotykových aj bezdotykových meracích systémov a poskytnúť možnosť konfigurácie výstupov podľa zákazníckej požiadavky. SW taktiež umožňuje automatizovať opakujúce sa meracie úlohy na maximálnu úsporu času.

Získané dáta sú importované vo formáte .stl, „point cloud“, ďalej CAD dáta vo formáte .stp, .igs.
Prostredníctvom prekladačov je možné importovať CAD dáta vo formáte väčšiny používaných CAD softvérov.
Export dát sa realizuje vo formáte .stl, .txt, .igs a protokolov vo formáte .jpg, .xls, .html, PDF a ďalšie.